Dermapen 4 Microneedling

Förbättra hudens struktur och kondition

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat sker en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen och kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t.ex. fraktionerad laser, men Dermapen4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid.

Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen 4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.Dermapen lanserade det första mekaniska microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Nya Dermapen 4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas.
Behandlingen skräddarsysefter hudens behov och kundens önskemål. Med Dermapen 4 kan man behandla:Huduppstramning och -föryngring, fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud och acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärrinklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador, hudbristningaroch alopecia.

Ytligare behandling kan med fördel göras som ”Red Carpet Treatment” då huden blir återfuktad får fin lyster och glow.Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapenbehandling. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.


Behandlingsområden

  • Huduppstramning
  • Fina linjer och rynkor
  • Stora porer
  • Oren hud, acne
  • Milier, keratosis pilares
  • Pigmenteringar
  • Ärr – inclusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador
  • Hudbristningar
  • Alopecia
Boka din behandling och se priser
Scroll Up